Carlo, Irene en Buurvrouw te gast bij M-TV

Heropening Telekids tentoonstelling

TELEKIDS SPECIAL M-TV MET IRENE, CARLO EN DAPHNY

Vrijdag 29 mei was de 7e aflevering van M-TV en niemand minder dan Irene Moors, Carlo Boszhard en Daphny Murilof waren live aanwezig. Irene, Carlo en Daphny waren in de jaren ’90 de hoofdrolspelers van het legendarische TV programma ‘Telekids’. Kijkers naar M-TV konden live reageren op Facebook en ook vragen stellen aan Irene, Carlo en Daphny.

Kijk voor meer informatie over het Museum van de 20e Eeuw op www.museumhoorn.nl .

IRENE, CARLO EN DAPHNY

In 1989 stond Irene aan de wieg van het kersverse programma ‘Telekids’ op RTL Veronique, het latere RTL 4. Ze presenteerde het 10 jaar, vanaf seizoen 5 samen met Carlo Boszhard. Daphny (De Buurvrouw) Murilof was regisseur van Telekids. Na Telekids maakten Irene en Carlo o.a. de programma’s ‘Life & Cooking’ en ‘De TV Kantine’. Irene presenteerde recent het programma ‘Doorbakken’ voor Omroep Max.

Het Museum van de 20e Eeuw heeft sinds vorig jaar een expositie over Telekids. In twee grote zalen worden veel originele decorstukken, enorm veel bewaard gebleven memorabilia en tientallen TV fragmenten getoond. De Telekids expositie is vanaf de heropening op 1 juni 2020 weer te zien en verlengd t/m 30 augustus 2020.

In het kader van de Telekids expositie heeft het Museum van de 20e Eeuw een prachtig vorm gegeven boek ‘Carlo & Irene, de Pittige Telekids collectie’ uitgegeven. Het boek staat vol met de mooiste herinneringen, honderden foto’s en uniek materiaal uit het TV programma. Als extra bonus zijn in het boek QR codes opgenomen waarmee online unieke Telekids TV fragmenten zijn te zien. Het boek is samengesteld door Carlo & Irene & De Buurvrouw en exclusief verkrijgbaar bij het Museum van de 20e Eeuw voor slechts 17,50. Het Telekids boek is ook online te bestellen: https://www.museumhoorn.com/telekidsboek (https://www.museumhoorn.com/telekidsboek) .

Categorie