Mondriaan Fonds steunt Museum van de 20e Eeuw

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn  is een van de regionale musea die via de Compensatieregeling Coronacrisis Musea (voor musea met 40.000 tot 100.000 bezoekers per jaar) aanvullende compensatie ontvangt voor de inkomstenderving wegens COVID-19. Het museum kan een maximale bijdrage van € 60.000,- ontvangen.

Directeur Hans Stuijfbergen is erg blij met de steun: “We zijn inmiddels sinds 1 juni weer open en vanaf juli is het bezoek zelfs weer goed op gang gekomen, maar de periode van 13 weken sluiting heeft ons veel inkomsten gescheeld. En diverse corona-maatregelen in ons gebouw brachten extra kosten met zich mee. We kijken nu veel optimistischer naar de toekomst.”

Door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is binnen het steunpakket voor cultuur budget beschikbaar gesteld om musea als vitale onderdelen in de culturele infrastructuur in stand te houden en de werkgelegenheid in de sector zoveel mogelijk te waarborgen. Met de compensatieregeling geeft het Mondriaan Fonds uitvoering aan de uitwerking van dit steunpakket.

Het Museum van de 20e Eeuw bestaat inmiddels ruim 25 jaar en trok meer dan 1 miljoen bezoekers. Het museum heeft een enorme collectie (gebruiks)voorwerpen uit de twintigste eeuw maar besteedt ook regelmatig aandacht aan populaire cultuur. De laatste jaren ontvangt het zo’n 55.000 bezoekers per jaar. Het museum is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn.

DSC07304 DSC07304