Gratis quiz op audiotour nostalgisch museum

Exposities over KinderTV én Jan, Jans en de Kinderen

HOORN - Het nostalgische Museum van de 20e Eeuw heeft vanaf dit najaar een interactieve quiz op de audiotour. Leuk en leerzaam om samen met het gezin of vrienden te doen tijdens een tocht door het museum in de voormalige gevangenis bij de haven van Hoorn. Ook tijdens de Herfstvakantie een mooi uitje.

Op de audiotour hoor je een quiz-vraag die je met de knoppen A, B en C kunt beantwoorden. Direct krijg je te horen of je antwoord goed was, of niet, en wat het juiste antwoord moet zijn. Aan het eind van de museumtour kan iedereen zijn of haar score vernemen. Wie is de slimste bij jullie thuis of in de familie? Behalve de quiz-vragen geeft de gratis audiotour ook veel informatie over wat je ziet in het breed opgezette museum. Bij de huiskamers en winkeltjes van vroeger, bij de collectie oude computers, radio’s en veel meer.

“Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV”

Tot eind dit jaar toont het museum twee unieke tentoonstellingen. “Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV” gaat over de historie achter beroemde programma’s als Pipo de Clown, Tita Tovenaar, de Fabeltjeskrant, Dappere Dodo en Rikkie en Slingertje. Maar ook kinderprogramma’s uit een recenter verleden: Kabouter Plop, Theo en Thea, de Familie Knots en veel meer. Niet eerder waren zoveel originele items, zoals kleding, poppen en rekwisieten, in een expositie te zien en uiteraard zijn er veel oude fragmenten te bekijken.

“50 jaar Jan, Jans en de Kinderen”

De andere expositie toont de 50 leukste strips op XXL formaat van de Jan, Jans en de Kinderen-strip uit Libelle. De langstlopende strip in ons land. Die ook nog eens vele ontwikkelingen in onze maatschappij op een komische wijze laat zien. Bekijk hoe de familie Tromp stand heeft gehouden, ga op de echte JJK-bank zitten of verbaas je over de vele beeldjes en merchandise. En geniet van de strip waarin het gezin zelf op bezoek gaat naar een museum in Hoorn en daarin zichzelf echt niet herkent. Vergeet ook niet de 6 meter hoge Rode Kater op ons terras te bekijken, een je-weet-wel-kater.

Toegang zonder problemen

Een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw is weer als vanouds. Je hoeft niet te reserveren of een Coronacheck te doen. Zonder problemen en zonder beperkingen gewoon weer open, 7 dagen per week. En met de landelijke MuseumKaart is een bezoek gratis. Kijk wel voor parkeerinformatie en het laatste nieuws op www.MuseumHoorn.nl

audiotour audiotour
hetty-blok-1920---2012_8166109631_o hetty-blok-1920---2012_8166109631_o
jan jans 66 jan jans 66
logo museum 20e eeuw logo museum 20e eeuw