Expositie over KinderTV tot eind 2022

Swiebertje, Pipo, Dappere Dodo en Meneer Kaktus blijven nog even

De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo, Rikkie en Slingertje, de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is tot eind 2022 te zien in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. De tentoonstelling ”Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV is namelijk verlengd t/m 31 december 2022. Omdat bezoekers er om vroegen en vanwege de vele bezoekers en enthousiaste reacties.

Directeur Hans Stuijfbergen: “Onze bezoekers reageren heel positief op deze expositie. ‘Altijd laten staan’ schrijven ze in ons Gastenboek en in onze enquête krijgt de KinderTV-expositie alleen maar positieve reacties. Daarom hebben we besloten om de tentoonstelling te verlengen. Ons hele museum is natuurlijk een reis door de tijd maar we merken dat programma’s uit je jeugd altijd mooie herinneringen oproepen.”

“Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma’s aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto’s te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.”

Voor informatie: www.museumhoorn.nl

meneer kaktus meneer kaktus
poster kindertv wim photoshop v1 poster kindertv wim photoshop v1
Pipo-de-Clown Pipo-de-Clown