Al veel verzorgingshuizen gratis naar museum

Hoorn – Het Museum van de 20e Eeuw bestaat al weer 30 jaar en trakteert daarom alle bewoners van verzorgingshuizen in heel Noord-Holland op een gratis museumbezoek. Juist voor ouderen en dementerenden is het een waar Feest der Herkenning. Niet voor niets is dat al 30 jaar de lijfspreuk van dit nostalgische museum. Vijf jaar geleden, bij het 25-jarig bestaan, had het museum een zelfde aanbod dat toen zeer goed werd ontvangen.

Niet alleen de bewoners van verzorgingshuizen kunnen gratis naar het museum, ook hun begeleiders mogen gratis naar binnen. Zo kan een leuk en goedkoop uitje voor de ouderen georganiseerd worden. Alleen voor het vervoer dient het verzorgingshuis zelf te zorgen. Het museum is rollator- en rolstoelvriendelijk en het museum schenkt ook nog gratis een kopje koffie of thee. De rolstoelbusjes (maximale lengte van bussen 8 meter!) kunnen bij de achteringang de gasten laten in- en uitstappen zodat men met enkele stappen binnen is.

Plezierig uitje

Directeur Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw: “We vinden het leuk om in ons jubileumjaar voor deze groep ouderen wat extra te doen. Uit ervaring weten we dat ze een bezoek aan ons museum waarderen en een plezierig uitje hebben. Het aanbod geldt tot het eind van 2024.”

Feest der Herkenning

De oude interieurs (van huiskamers tot keukens tot winkeltjes), maar ook de zalen met oud speelgoed en met de historie van radio, tv en telefoon, roepen bij deze groep ouderen allemaal nostalgische gevoelens op. Ook de wisselexposities (nu “90 jaar LEGO”) zijn vaak geschikt voor de doelgroep.

Ouderen bloeien op

Ervaring leert dat veel ouderen, zeker ook dementerenden, opbloeien tijdens hun museumbezoek. Men gaat mee zingen met liedjes, herkent spullen uit de eigen jeugd en soms wordt zelfs een dansje gemaakt. Gezien de mooie ligging van het museum, op een schiereiland bij de haven, kan bij mooi weer ook nog een stukje gewandeld worden langs het water.

Reserveren

Voor deze groepen is het vanwege de verwachte belangstelling noodzakelijk om te reserveren. Dat kan via info@museumhoorn.nl . Op www.museumhoorn.nl is meer informatie over het museum te vinden.

 

DSC06015 DSC06015
hans stuijfbergen in jaren 60 kamer hans stuijfbergen in jaren 60 kamer
MUSEUM 20STE EEUW Foto Benno Ellerbroek MUSEUM 20STE EEUW Foto Benno Ellerbroek
DSCF1067 DSCF1067
DSCF1069 DSCF1069
DSCF1070 DSCF1070
DSCF1071 DSCF1071
DSCF1077 DSCF1077