Met VIP-KAART nu gratis naar Museum van de 20e Eeuw

HOORN - Goed nieuws voor bezitters van een VIP-KAART van de Vriendenloterij want met deze kaart is voortaan ook het populaire Museum van de 20e Eeuw gratis te bezoeken. Men kon al 30 jaar met de Museumkaart gratis dit museum bezoeken maar directeur Hans Stuijfbergen is blij dat men nu ook hoort bij het selecte gezelschap van musea die zijn aangesloten bij de Vriendenloterij.

Het museum kan de VIP-KAART accepteren omdat men bij elk gebruik een vergoeding van de Vriendenloterij krijgt. “Bij ons museum, met een in verhouding zeer bescheiden subsidie, moeten we wel op de centjes letten. We houden voor het grootste deel onze eigen broek op en daarom kunnen we niet zomaar gratis entree hanteren, maar nu dus wel. We verwachten dankzij de VIP-Kaart nog meer bezoekers te ontvangen en zij zorgen ook weer voor mond-tot-mond reclame.” Aldus Hans Stuijfbergen. Zie ook https://www.vriendenloterij.nl/vipkaart/aanbod/museum-van-de-20e-eeuw

Ruim 100.000 bezoekers in 2023

In 2023 trok het Hoornse museum maar liefst 105.000 bezoekers. Een record want gemiddeld trok het de laatste jaren zo’n 50.000 bezoekers per jaar. Het succes van afgelopen jaar kwam mede door een zeer succesvolle LEGO tentoonstelling die het museum ter gelegenheid van 90 jaar LEGO had samengesteld. Van het eerste houten speelgoed tot interactieve diorama’s, maar liefst drie zalen zijn gevuld met het bekende speelgoed. Miljoenen bouwsteentjes en honderden bouwwerken, soms wel twee meter hoog.

Succesvolle LEGO-expositie

Museumdirecteur Hans Stuijfbergen verwacht dit jaar minder bezoekers maar hoopt altijd nog minstens 75.000 bezoekers in 2024 te ontvangen. Inmiddels heeft de LEGO tentoonstelling, die wegens succes is verlengd tot eind dit jaar, al meer dan 150.000 bezoekers getrokken.

Verzorgingshuizen gratis op bezoek

Vanwege het 30-jarig bestaan van het museum mogen bewoners van verzorgingshuizen in Noord-Holland, met hun begeleiders, dit jaar gratis op bezoek komen. Ze krijgen dan ook nog een kopje koffie of thee. Inmiddels hebben al tientallen groepen de herkenbare collectie van het museum bekeken. Reserveren kan via info@museumhoorn.nl

vipkaart vipkaart
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-3-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-3-Verbeterd-NR-2
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-7-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-7-Verbeterd-NR-2
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-14-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-14-Verbeterd-NR-2
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-15-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-15-Verbeterd-NR-2
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-25-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-25-Verbeterd-NR-2
MUSEUM 20STE EEUW Foto Benno Ellerbroek MUSEUM 20STE EEUW Foto Benno Ellerbroek
MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-28-Verbeterd-NR-2 MUSEUM 20STE EEUW LEGOLAND-28-Verbeterd-NR-2